به گزارش«پایگاه خبری بورس کالای ایران» محمدرضا پورابراهیمی با اشاره به اینکه اجرای سیاست قیمت تضمینی به میزان قابلتوجهی از بار مالی دولت را میکاهد،گفت: عرضه جو در بورس کالا براساس طرح قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی، به ماه ها انتظار کشاورزان برای دریافت مطالبات شان را پایان داده است.
وی گفت: عرضه محصولات کشاورزی از جمله جو در بورس کالا اقدام مثبت و کارشناسی است؛ چرا که از مزایای اصلی عرضه جو براساس طرح قیمت تضمینی، شفافیت قیمت و کیفیت محصول است، بهطوری که خریداران به واسطه عرضه این محصول در بورس از لحاظ کمی و کیفی با خیال راحتتری به عرضههایی که از طریق بورس انجام میشود، روی میآورند و اگردولت می خواهد تضامینی به کشاورز در خصوص فروش محصولات خود با قیمت مناسب دهد، بهترین راهکار عرضه محصولات در بورس است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه عرضه جو، اولین تجربه ورود محصولات کشاورزی به بورس کالا نیست، اظهارداشت: برای محصولات دیگری نیز این کار در سال های اخیر صورت گرفته و آموزشها و کارهای مربوط به انبارداری انجام شده است. ضمانتهای مربوط به گواهی سپرده کالایی انجام شده و استانداردهای تعریف شده در حالاجرا است.
وی تصریح کرد: ورود هر نوع کالایی در بورس کالا باعث ایجاد شفافیت در تقاضا و افزایش اطلاعات مرتبط با عرضه کالاها میشود، همچنین در بورس کالا ایجاد مکانیسم عرضه و تقاضادر یک فضایی کاملا تعریف شده شکل خواهد گرفت. این درحالی است که براساس مبنای عملیات مرتبط با مبادلات هرکالا در اقتصاد کشور با یک نحوه بهتر و برنامهریزی دقیقتریاز طریق بورس کالا عملیاتی خواهد شد.
مزایای قیمت تضمینی
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه اجرای سیاست قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی به میزان قابلتوجهی ازبار مالی دولت می کاهد، افزود: با اجرای این طرح، استاندارد خرید کالا در بورس براساس یک ضوابط و مقررات مشخص شکل خواهد گرفت. تعهدات مربوط به تسویه از طریق مکانیسم بورس بهطور کامل دقیق و مشخص است؛ مزایای سیاست قیمت تضمینی در شرایطی است که جوکاران پس از فروش محصولاتشان در بورس ظرف چند روز کاری وجه معامله محصولشان را دریافت می کنند و در این بین مابه التفاوت قیمت بورس و نرخ تضمینی از سوی دولت پرداخت می شود.
به گفته وی، به این ترتیب با اجرای طرح قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی، ماه ها انتظار کشاورزان برای دریافت مطالباتشان و ایجاد دلسردی و مشکلات عدیده مالی، جای خود را به پرداخت حدود ٧٠ درصدی پول کشاورزان در کوتاه ترین زمان ممکن می دهد و در این بین دولت نیز به جای پرداخت کل وجه محصول تنها مابه التفاوت را می دهد.
پورابراهیمی در ادامه به ظرفیت بورس کالا برای عقد قراردادهای بلندمدت اشاره کرد و گفت: امکان عقد قراردادهای بلندمدت دربورس فراهم شده و این قراردادها میتوانند جایگزین مناسبی برای قراردادهای نقدی باشند همانند فرآیندیکه در تمام دنیا وجود دارد.
حرکت براساس نقشه راه
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان اظهار داشت: در ابتدای کاربزرگی برای اصلاح خرید محصولات کشاورزی هستیم و در این مسیر طبیعی است در حین انجام کار ایرادات و مشکلات ایجاد شود، اما زمانیکه همه مسوولان و کارشناسان بر اصلاح سیاست خرید تضمینی که به سال ها قبل برمی گردد، تاکید دارند و نقشه راهی همچون قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی در مقابل ماست، باید همه دست اندرکاران با حمایت های لازم زمینه پیاده سازی طرح قیمت تضمینی را فراهم کنند.
منبع:اقتصاد آنلاین
ارسال نظر